קורס תקשורת

תוכן עניינים

קורס תקשורתמה היינו עושים בעולם ללא תקשורת? בזכות התקשורת אנחנו יכולים להעביר מסרים מהאחד לשני. זו יכולה להיות תקשורת בין אנשים, בין בעלי חיים, מסרים אישיים או קבוצתיים, בין מחשבים ובין טלפונים ניידים. יש מגוון אמצעי תקשורת שונים שמטרתם היא להעביר מסרים בין גורם אחד לשני. מהו קורס תקשורת ומה לומדים בו? על כך נרחיב במאמר הבא. 

 

מהי תקשורת?

כפי שציינו קודם, תקשורת היא הדרך שלנו להעביר מסרים מהאחד לשני. בסיס התקשורת האנושית בא לידי ביטוי על ידי הגוף שלנו. בזכות הגוף אנו יכולים להעביר מסרים על ידי סימנים ומחוות. בנוסף להעברת מסרים על ידי הגוף אנו יכולים להעביר מסרים על ידי השפה המילולית. על ידי דיבור. הדיבור שהתפתח לכתיבה מאפשר לנו להעביר מסרים גם בכתב. כל אלה מטרתם היא להעביר מסרים מהאחד לשני.  

כיום עם התפתחות הטכנולוגיה גם התקשורת התפתחה וניתן להעביר מסרים על ידי אמצעים שונים ביניהם מחשבים, טלוויזיה או טלפונים ניידים.

מהו קורס תקשורת?

קורס תקשורת הוא קורס בו נלמדים רזי התקשורת. הלימודים עוסקים במסרים המועברים על ידי תקשורת ובמשמעויות המוצפנות בפעולות התקשורתיות. הלימודים מתאימים למגוון אנשים שרוצים לחקור את התחום. יש כאלה שמגיעים ללימודים בגלל התשוקה לחקור את הנאמר בין השורות ויש כאלה המגיעים לתחום על מנת להבין כיצד ביכולתם לספר סיפור. 

ניתן למצוא מגוון רחב של קורסים בתקשורת בהתאם לתחומים המסקרנים אתכם. מקצועות התקשורת כוללים תחומים רבים ביניהם הקולנוע והטלוויזיה, העיתונות הכתובה, העיתונות המשודרת, הבימוי וההפקה, הצילום והעריכה, הפרסום, השיווק והמכירות, הסאונד, הקופירייטינג, יחסי הציבור, הפקת אירועים, דוברות פוליטית, עיצוב ועוד. 

ניתן ללמוד תקשורת בשתי מסגרות שונות, האחת היא לימודי תקשורת במסגרת לימודי תואר והשנייה היא לימודי תעודה. 

 

קורס תקשורת בלימודי תעודהקורס תקשורת- לימודי תעודה

לימודי תעודה בתקשורת נעשים במסגרת קורסים שונים המאפשרים לסטודנטים להרחיב את הידע שלהם בתקשורת ולשכלל מיומנויות שונות בתחום. בדרך כלל בקורס תקשורת יהיה דגש רב על הפן המעשי ותהיה התנסות מעשית רבה. כלומר יהיה דגש רב על הפרקטיקה של העשייה התקשורתית. הקורסים לרוב ישלבו סדנאות שונות. 

לימודי תעודה הם לימודים הנמשכים בין כמה חודשים לשנה והם בדרך כלל מאפשרים לסטודנטים לשלב עבודה באופן נוח. 

קיימים קורסים שונים בתקשורת, כך שתוכלו לבחור את הקורס שמעניין אתכם. ביניהם-

  • קורס יחסי ציבור
  • קורס שיווק דיגיטלי
  • קורס תחקירנות
  • קורס עיתונאות
  • קורס כתיבה עיתונאית
  • קורס עריכת וידאו
  • קורס הפקת מדיה

ועוד.

לימודים אקדמאיים

האופציה הראשונה ללימודי תקשורת היא במסגרת לימודים אקדמאיים, כלומר, לימודי תואר בתקשורת. תואר ראשון בתקשורת משלב קורסים תיאורטיים ומעשיים במגוון תחומים שונים הכוללים עיתונות, קולנוע, טלוויזיה, אינטרנט ועוד. בדרך כלל לימודי תואר בתקשורת מתקיימים במסגרת דו חוגית. כלומר, הם נעשים בשילוב עם תחום לימוד נוסף. 

קיימות התמחויות שונות בתואר בתקשורת. ביניהן- 

  • לימודי טלוויזיה- מסלול התמחות המשלב לימודים עיוניים וביקורתיים בתחום הטלוויזיה והרדיו. בלימודים אלה הסטודנטים מוכשרים לפתח מיומנויות מעשיות וחשיבה מחקרית מעמיקה בתכני מדיה נפוצים. הסטודנטים צוברים ניסיון במקצועות הפקה, ביצירת תכנים ובפיתוח פורמטים חדשים הן לרדיו והן לטלוויזיה. 
  • תקשורת אינטראקטיבית- מסלול התמחות המתמקד במאפייניה המרכזיים של תקשורת דיגיטלית הכוללים התעמקות במהפכה הדיגיטלית ובהשפעותיה על החברה ועל התרבות. בנוסף, הסטודנטים ילמדו מה הדרכים הטובות ביותר לתפקד בעולם הדיגיטלי. המסגרת התמחות זו הסטודנטים ישלבו סדנאות מעשיות שיאפשרו להם להכיר מקרוב יישומים מתחום העיצוב והתקשורת האינטראקטיבית. בנוסף, הסטודנטים יתנסו בהפקה תכנים שונים לאינטרנט, לטלוויזיה ולרדיו. 
  • תקשורת דיגיטלית- התמחות בתקשורת דיגיטלית מתמקדת כמובן בפלטפורמה הדיגיטלית. בתחום זה הסטודנטים מרחיבים את הידע ולומדים על יצירת תוכן לאינטרנט על מנת לקדם ולשווק עסקים, על שיווק דיגיטלי ועל קידום ברשתות החברתיות. בנוסף, בתחום זה הסטודנטים רוכשים מיומנויות טכנולוגיות שונות המאפשרות להם לבנות ולעצב אתרים, לפתח אפליקציות ולנהל קמפיינים שיווקיים באינטרנט.

 

אפשרויות עבודה בתקשורתאפשרויות עבודה בתקשורת

אחת השאלות הנפוצות של מועמדים ללימודים (בדרך כלל לא משנה באילו לימודים מדובר) היא מה אפשרויות העבודה בתחום? אז בואו נרגיע אתכם, לבוגרי לימודי תקשורת יש אפשרויות עבודה רבות בשוק העבודה, במיוחד בעולם של היום. בזכות ההתפתחות של המדיה הדיגיטלית, אפשרויות התעסוקה מתרחבות וניתן להשיג תפקידים במגוון תחומים. הבוגרים של לימודי תקשורת יוכלו להשתלב במגוון תחומי התקשורת השונים ביניהם הרדיו, הטלוויזיה, משרדי פרסום ושיווק, העיתונות, מערכות האינטרנט, שיווק דיגיטלי, ניהול תוכן, קידום אתרים ועוד מגוון רחב של אפשרויות שונות. 

 

מכללה או אוניברסיטה?

מועמדים רבים שואלים את השאלה האם כדאי ללמוד במכללה או באוניברסיטה? מה ההבדל? 

אז נתחיל בכך שיש הבדל. 

  • אוניברסיטה- לימודי תקשורת באוניברסיטה נעשים תוך שילוב בין הכשרה תאורטית לבין הכשרה מעשית. הסטודנטים באוניברסיטה ילמדו לימודים עיוניים שכוללים את תולדות התקשורת- כיצד התחילה וכיצד התקדמה ובנוסף יקבלו ניסיון מעשי במדיה. 
  • מכללה- גם לימודי תקשורת במכללה נעשים תוך שילוב בין הכשרה תאורטית למעשית, כאשר במכללות מתקיימות סדנאות רבות המאפשרות לסטודנטים להתנסות בתחומים שונים, לרכוש כישורים שונים ולבנות תיק עבודות. 
גיל פנקו
גיל פנקו

אנו מתמקדים בפיתוח תכניות לימוד מקיפות ומעודכנות, המועברות על ידי מורים מנוסים ומומחים בתחומם. הלימודים במרכז שלנו מתאפיינים בשילוב של תיאוריה ופרקטיקה, כדי להבטיח שהסטודנטים יקבלו את הכלים הנדרשים להצלחה בשוק העבודה.

אהבתם? שתפו את המאמר!
073-3753289
רוצים ייעוץ והכוונה ללימודים ללא עלות? השאירו פרטים