כל מי שמכיר את עולם התכנות ומוצריו, הן מהצד של המתכנתים והן מהצד של הלקוחות אשר נהנים מהמוצר, יודע שישנן שתי מערכות אשר בעזרתן אפשר לפתח מוצרים למחשבים, מכשירי סלולר ומכשירים אחרים.
מערכת אחת היא סגורה, כלומר מערכת המבוססת אך ורק על פיתוח של החברה אשר אחראית על המוצר והיא איננה מאפשרת לגורמים חיצונים לפתח פונקציות או כלים משלהם ולשלב אותם בתוך המערכת. מערכת שנייה היא קוד פתוח ומבוססת על כך שמפתחים חיצונים יכולים ללמוד כיצד לעבוד איתה, לפתח בה כלים שונים ולשלב אותם במערכת, כולל להציע לגורמים אחרים להשתמש בהם.
בדיוק לשם כך יש צורך ללמוד Angular. מדובר בתשתית תוכנה אשר מבוססת על שפת תכנות שמאפשרת עבודה בקוד פתוח. זוהי סביבת תוכנה שפותחה על ידי חברת גוגל וכיום היא מתוחזקת בין היתר, על ידי קהילת מפתחים ומשתמשים גדולה מאוד. הרעיון של סביבה זו, היא לאפשר לפתח יישומים שונים לדפדפן עבור לקוחות מסוגים שונים.
מעט על Angular
לפני שנסביר מדוע צריך ללמוד כיצד עובדים עם Angular ואיך לומדים את זה בצורה נכונה, נסביר על מה שעומד מאחורי אמצעי זה.
Angular היא כאמור סביבת תוכנה אשר פותחה על ידי גוגל בשנת 2010 במטרה לעזור למפתחים שלה וכן מפתחים מחוץ לחברה, לפתח מוצרים שונים לדפדפן שהחברה פיתחה. בתחילה Angular היה מבוסס על עבודה עם שפת תכנות javascript, אך כיום נהוג להשתמש בשפת תכנות typescript. עם השנים נוצרו גרסאות חדשות ומתקדמות יותר של סביבה זו.
מלבד העובדה שהיא מאפשרת למתכנתים לפתח מוצרים, הרי שהיא מאפשרת גם לפתח ולבצע בדיקות שונים עבור יישומים בצורה מאוד פשוטה ונוחה.
מדוע משתלם ללמוד שיטה זו ואיך עושים זאת?
רצוי מאוד ללמוד שיטת Angular מאחר והיא כלי מאוד נוח לפיתוח יישומים שונים בגוגל, דבר שיכול להיות יעיל הן עבור מפתחים בחברות שונות אשר מעוניינים לפתח עבורן כלים ייחודים שישרתו את הצוותים במקום וכן בשביל לאפשר פיתוח מוצרים אשר ישרתו קהל לקוחות באופן כללי.
פיתוח בקוד פתוח הוא לא חלק אינטגראלי של עולם האינטרנט היום, אלא ההרבה מעבר לכך. הוא חלק חשוב ומהותי בשביל לאפשר לעולם האינטרנט להתקדם, ליהנות מכלים חדשים ומפותחים יותר. ככל שיותר מפתחים עובדים בשיטה זו, כך נוצרים הרבה יותר רעיונות גדולים.
ניתן ללמוד Angular באמצעות קורסים המועברים על ידי מרצים בעלי ניסיון תיאורטי ומעשי בתחום. בשביל ללמוד כיצד לעבוד עם מערכת זו בצורה נכונה, צריך לבחון היטב לא רק את הניסיון שעומד לרשותם המרצים, אלא גם את תוכנית הלימודים, את התנאים שמסופקים לתלמידים וכן אילו פרויקטים מבוצעים במהלך הקורס ומה רמת הקושי שלהם. זאת בשביל לדעת עד כמה הקורס באמת מכין אותנו למה שנתמודד איתו בחוץ.